Ψηφιακή Πανοραμική Ακτινογραφία Δοντιών

Πανοραμικός Τομογράφος

Ο νέος μας ψηφιακός πανοραμικός τομογράφος αποτελεί ένα σύστημα οδοντιατρικής απεικόνισης, το οποίο συνδυάζει τις καλύτερες και πιο σύγχρονες τεχνικές ψηφιακής απεικόνισης που υπάρχουν στις μέρες μας.

Μας προσφέρει ψηφιακές ακτινογραφίες υψίστης ποιότητας και μεγάλης ευκρίνειας για την καλύτερη διάγνωση, χάριν στο ψηφιακό σύστημα ανίχνευσης που διαθέτει, με τεχνολογία CdTe (Cadmium telluride) CMOS και μετατρέποντας άμεσα τις ακτίνες Χ σε ηλεκτρικά σήματα.

Απλό στην χρήση του και συμπαγές το νέο αυτό σύστημα διαθέτει 7 διαφορετικά διαγνωστικά προγράμματα:

 • Ενηλίκων
 • Πανοραμικό παιδιατρικό
 • Παιδικό για την αριστερή οδοντοστοιχία
 • Παιδικό για την δεξιά οδοντοστοιχία
 • Παιδικό για την πρόσθια οδοντοστοιχία
 • Πρόγραμμα για τις κροταφογναθικές αρθρώσεις τόσο σε ουδέτερη θέση, όσο και με ανοιχτό το στόμα
 • Πρόσθια λήψη των ιγμορείων

Επιπλέον το σύστημα, με 3 διαφορετικά laser και διαφορετικές δυνατότητες λήψεων διευκολύνει ιδιαίτερα την τοποθέτηση των εξεταζόμενων.

Με την υψηλή ταχύτητα των λήψεων (300 frames/S) μας επιτρέπει την πανοραμική ανασύνθεση των λήψεων σε όγκο με πάχος έως 30 χιλ. γύρω από την οδοντοστοιχία.

Το μοναδικό του σύστημα εστίασης (αυτόματα ή χειροκίνητα) μας επιτρέπει την βέλτιστη προσαρμογή των τομών στον κάθε εξεταζόμενο.

Πέρα από την βελτιωμένη ποιότητα των ακτινογραφιών μας, είμαστε σε θέση να σας στέλνουμε τις πανοραμικές ακτινογραφίες σε DICOM files (ή DICOM CD με image reader) ή ανάλυση 16 bit pixel, με δυνατότητα επεξεργασίας των εικόνων και πραγματοποίησης μετρήσεων πάνω σε αυτές.

DENTAL SCAN

Με την τεχνική του πολυτομικού αξονικού τομογράφου είμαστε σε θέση να λαμβάνουμε λεπτές εγκάρσιες τομές της άνω και κάτω γνάθου, οι οποίες κατόπιν ειδικής επεξεργασίας ανασυντίθενται για να σας δώσουν σε κλίμακα 1:1 την συνολική εικόνα της οδοντοστοιχίας της κάθε γνάθου αλλά και κάθε δόντι ξεχωριστά, ούτως ώστε να είστε σε θέση να πραγματοποιείτε μετρήσεις απαραίτητες, ιδιαίτερα στον προγραμματισμό εναπόθεσης εμφυτευμάτων.

Οι δυνατότητες ανασύνθεσης των τομών στον αξονικό τομογράφο είναι πολλές και οι ανασυνθέσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν προς οποιαδήποτε επιθυμητή κατεύθυνση.

Οι εξετάσεις δίνονται σε films και CD (DICOM files), πάνω στο οποίο μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις δικές σας μετρήσεις.

Τι απεικονίζεται ακριβώς στην εξέταση;

Με την πανοραμική ακτινογραφία δοντιών μπορούμε να πάρουμε σημαντικές πληροφορίες για κάθε ευαίσθητο και υγιές ανατομικό στοιχείο στην στοματική κοιλότητα και το ιγμόρειο. Επιπλέον μπορούν να αναγνωριστούν και παλαιότερες εργασίες που είχαν γίνει, για παράδειγμα απονευρώσεις ή ακόμα και σφραγίσματα. Σε κάθε ακτινογραφία υπάρχει στο κάτω μέρος η ένδειξη R που υποδηλώνει ότι αυτή είναι η δεξιά πλευρά της γνάθου.

Ποιες είναι οι διαγνώσεις που μπορούν να γίνουν μετά από την πανοραμική;

 • Προχωρημένη περιοδοντική νόσο
 • Κύστη στο δόντι
 • Όγκους στα δόντια ή καρκίνο στο στόμα
 • Έγκλειστα δόντια
 • Ιγμορίτιδα

Πρόκειται για μία εξέταση που παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες τόσο για την γνάθο, για την γενικότερη ανατομία της περιοχής σε υψηλό επίπεδο ευκρίνειας. Dental Scan.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε κόστος/τιμές.