Διάφορες Εξετάσεις

Το Μικροβιολογικό τμήμα πραγματοποιεί όλες εκείνες τις ειδικές και τις γενικές εξετάσεις, που ανιχνεύουν μικροοργανισμούς. Μερικές από τις πολύ σημαντικές εξετάσεις που διεξάγονται εκτός των άλλων σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο, είναι:

Θρομβοφιλία

Θρομβοφιλία ορίζεται η τάση σχηματισμού θρόμβων σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Πρόκειται για μία επικίνδυνη κατάσταση που χρειάζεται επειγόντως φαρμακευτική αγωγή. Μπορεί να εκτιμηθεί και να διαγνωστεί με εργαστηριακές εξετάσεις είτε αιματολογικές είτε γονιδιακές.

Ερυθηματώδης λύκος

Ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος είναι μία αυτοάνοση φλεγμονώδης νόσος που εμφανίζεται σε νέες κυρίως γυναίκες. Για τη διάγνωσή της απαιτούνται απλές εξετάσεις αίματος ή ούρων. Επιπλέον οι βιοχημικές εξετάσεις αίματος βοηθούν πολύ στο να εξακριβωθεί ο φυσιολογικός τρόπος λειτουργίας διαφόρων οργάνων.

Ανοσοποιητικό σύστημα

Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα υπολειτουργεί αυτό σημαίνει ότι είναι αδύναμο να αποτρέψει μικρόβια και ιούς από το σώμα, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να νοσεί. Για την πρώτη εκτίμηση της υγείας οι γενικές εξετάσεις αίματος, ούρων, σιελογόνων είναι απαραίτητες.

Εξέταση πτυέλων

Η κυτταρολογική εξέταση δείγματος που προέρχεται από το αναπνευστικό σύστημα αποτελεί μία ασφαλή προσέγγιση σε ασθενείς με πρόβλημα στο αναπνευστικό σύστημα. Τα πτύελα μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω στη διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα.

Επιπλέον εξετάσεις που προέρχονται από το μικροβιολογικό τμήμα είναι η εξέταση DNA,  οι εξετάσεις για καρκινικούς δείκτες κ.α.

Μάθετε το κόστος για όλες τις εξετάσεις που σας ενδιαφέρουν με ένα τηλέφωνο στο διαγνωστικό μας κέντρο.