Εξετάσεις Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Νοσημάτων

Οι μισοί ασθενείς από αυτούς που νοσούν από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι κυρίως άτομα που δεν ξεπερνούν τα 25 έτη. Παρακάτω θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες για τα βασικότερα νοσήματα και τις εξετάσεις τους που πραγματοποιούνται στο κέντρο μας.

Εξετάσεις για AIDS

Δεν αρκεί μία γενική εξέταση αίματος για να ανιχνευτεί ο ιός HIV ή τα αντισώματά του. Για την διαπίστωση της λοίμωξης χρειάζεται η εφαρμογή μιας αρχικής ανοσοενζυμικής δοκιμασίας ΕΙΑ, το τεστ HIV.

Από τη στιγμή που κάποιος μολυνθεί από τον ιό HIV σε λίγο χρονικό διάστημα εμφανίζει AIDS και το ανοσοποιητικό του καταστρέφεται. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν ο σχολαστικός προληπτικός έλεγχος, που θα προλάβει την εξέλιξη της μόλυνσης και ο ασθενής θα λάβει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για να μην νοσήσει ποτέ από AIDS.

Με τη μέθοδο PCR και τις εξετάσεις PCR ανιχνεύονται ακόμη και ελάχιστες ποσότητες ιού αλλά και δίνονται πληροφορίες για το ιϊκό φορτίο. Μάθετε το κόστος για εξέταση PCR, με ένα τηλέφωνο στο διαγνωστικό μας κέντρο.

Εξετάσεις για ηπατίτιδα

Η ηπατίτιδα είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα προβλήματα υγείας που αφορά τη φλεγμονή του συκωτιού. Υπάρχουν κάποιες σύνθετες εξετάσεις αίματος, οι οποίες μπορούν να αναδείξουν τον τύπο ηπατίτιδας. Οι μη ειδικές εξετάσεις που αφορούν το ήπαρ και μετράνε κάποια ένζυμα και οι ειδικές εξετάσεις που αφορούν την ανίχνευση κάποιου ιού ή των ειδικών αντισωμάτων του οργανισμού στην περίπτωση λοίμωξης.

Εξετάσεις για κονδυλώματα

Τα κλασικά κονδυλώματα προσβάλλουν το δέρμα γύρω από τα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό. Τα κονδυλώματα δεν προκαλούνται από τους ίδιους τύπους του HPV που ευθύνονται για καρκίνο, όμως η παρουσία τους στον οργανισμό μπορεί να εκθέσει κάποιον στα καρκινογόνα στελέχη του ιού.

Οι εξετάσεις που γίνονται για τα κονδυλώματα είναι απλές και ανώδυνες. Εκείνα που βρίσκονται στον πρωκτό και τον κόλπο χρειάζονται ορθοσκόπηση ή κολονοσκόπηση αντίστοιχα. Αν παρουσιαστεί δυσπλασία τότε γίνεται βιοψία και τεστ ΠΑΠ.

Κλείστε ραντεβού για τις εξετάσεις που αφορούν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, στο διαγνωστικό μας κέντρο.