Μοριακός Έλεγχος

ΝΕΟΣ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Η Κοσμοϊατρική από το Δεκέμβριο του 2019 είναι το 1ο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στην Ελλάδα που διαθέτει τον αναλυτή GeneXpert της αμερικανικής εταιρείας Cepheid.

Ο GeneXpert είναι εγκεκριμένος στην Αμερική (FDA) και στην Ευρώπη (CE-IVD) και παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας πλήρως αυτοματοποιημένων μοριακών αναλύσεων (RealTime PCRσε ελάχιστο χρόνο που δεν ξεπερνά ανάλογα με την εξέταση τις 2 ώρες.

Η αυτοματοποίηση της ανάλυσης αποκλείει την πιθανότητα επιμολύνσεων σε οποιοδήποτε στάδιο που είναι και το κύριο μειονέκτημα των κλασσικών μοριακών αναλύσεων.

Με την εισαγωγή του αναλυτή στο κέντρο μας έχουμε τη δυνατότητα να εξάγουμε πλέον αυθημερόν εξίσου αξιόπιστα αποτελέσματα με τις παλαιότερες συμβατικές τεχνικές  των οποίων όμως ο χρόνος έκδοσης του αποτελέσματος κυμαινόταν από λίγες ή περισσότερες μέρες.

Στο panel του GeneXpert περιλαμβάνονται εξετάσεις των οποίων τα αποτελέσματα μπορεί να είναι κρίσιμα για την υγεία του ασθενούς και ταυτόχρονα η ταχύτητα έκδοσης του αποτελέσματος βοηθά το κλινικό ιατρό στη χορήγηση έγκαιρης και στοχευμένης θεραπείας.

Με την έναρξη λειτουργίας του GeneXpert από τις αρχές του 2020, το Βιοπαθολογικό Τμήμα της Κοσμοϊατρικής έχει τη δυνατότητα έκδοσης αυθημερόν αποτελεσμάτων για :

  1. Ανίχνευση και ιϊκό φορτίο Ηπατίτιδας Β, Ηπατίτιδας C και HIV στο αίμα
  2. Ταυτόχρονη ανίχνευση και διαφοροποίηση ιού Γρίπης τύπου Α και Β και Αναπνευστικού Συγκυτιακού Ιού (RSV) σε δείγμα από μύτη και φάρυγγα.
  3. Ανίχνευση στελεχών Ιού Ανθρώπινων Θηλωμάτων υψηλού κινδύνου για κακοήθεια σε δείγμα τραχήλου μήτρας (HPV high risk DNA test)
  4. Ανίχνευση λοιμώξεων γεννητικού συστήματος από Χλαμύδια τραχώματος και Γονόκοκκο σε άνδρες και γυναίκες
  5. Ανίχνευση των κύριων μεταλλάξεων κληρονομικής θρομβοφιλίας στο αίμα (FV Leiden, FII G20210A)