Ψηφιακή Ακτινογραφία

Ψηφιακή ακτινογραφία – Μία υψηλού επιπέδου υπηρεσία

Στον τομέα της ακτινολογίας, η ψηφιακή ακτινογραφία είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα, αφού έχει μειώσει τόσο τον χρόνο έκθεσης όσο και τη δόση της ακτινοβολίας. Επιπλέον σε όλες τις ψηφιακές ακτινογραφίες τόσο στην πανοραμική ακτινογραφία δοντιών όσο και την ψηφιακή ακτινογραφία θώρακος -και σε όλες τις άλλες- τα αποτελέσματα βγαίνουν άμεσα με την υπογραφή του ακτινολόγου. Η εξέταση ενδείκνυται και για δύσκολες διαγνωστικά περιπτώσεις.

Σημαντικά πλεονεκτήματα της ψηφιακής ακτινογραφίας

  • Χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας που όπως υπολογίζεται περιορίζεται περίπου στο μισό
  • Υψηλή ποιότητα εικόνας και ικανότητα να εστιάζει σε συγκεκριμένο σημείο ενδιαφέροντος
  • Μικρός χρόνος εξέτασης
  • Εξαιρετική ακρίβεια σε μικρορωγμώδη κατάγματα και ορθοπεδικές περιπτώσεις που δεν βρίσκουν διάγνωση
  • Υπάρχει 100% συγχρονισμός του ιατρού και του ακτινολόγου
  • Είναι κατάλληλη εξέταση για νεαρά άτομα λόγω χαμηλής δόσης ακτινοβολίας αλλά και ειδική εξέταση ακόμα και για ανθρώπους που δύσκολα μπορούν να μετακινηθούν και χρειάζονται κάτι εύκολο και γρήγορο

Ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία δοντιών

Με την ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία δοντιών ο οδοντίατρος βλέπει καθαρά ποιο πλάνο θεραπείας πρέπει να ακολουθήσει. Πρόκειται για μία ασφαλή εξέταση, με εξαιρετικά μικρή δόση ακτινοβολίας. Η εξέταση αυτή είναι αναγκαία τόσο σε ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν, όσο και σε αυτούς που υπάρχει υποψία ότι κάποιο δόντι είναι έγκλειστο ή πρέπει να τοποθετηθούν εμφυτεύματα.

Στην εγκυμοσύνη και ειδικά κατά το πρώτο τρίμηνο είναι καλό να αποφεύγετε την ψηφιακή ακτινογραφία.

Ψηφιακή ακτινογραφία σώματος

Με αυτή την τεχνική επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ταχύτητα λήψης εικόνας, χαμηλότερο κόστος ενώ σε σχέση με την κλασική ακτινογραφία, η ραδιενέργεια είναι έως 70% χαμηλότερη.

Για μάθετε την τιμή και το κόστος επικοινωνήστε μαζί μας.