Ταχεία Μαγνητική Μαστογραφία

Η μαγνητική μαστογραφία είναι μία εξέταση ευρέως αποδεκτή για τα αποτελέσματά της ως προς τη διάγνωση βλαβών οι οποίες διχάζουν τον ιατρό στην απλή μαστογραφία και στο υπερηχογράφημα. Οι ενδείξεις της εξέτασης αυτής είναι:

  • Διάγνωση μιας πολυεστιακής νόσου
  • Εύρεση πιθανής διήθησης πριν ή μετά τη μαστεκτομή
  • Έλεγχος σε νέες γυναίκες που είναι απαραίτητο σύμφωνα με ενδείξεις ιατρού να υποβάλλονται από νωρίς σε screening μαστών
  • Γυναίκες με ενθέματα σιλικόνης στον μαστό

Η καλύτερη περίοδος για να πραγματοποιηθεί η εξέταση της μαγνητικής τομογραφίας μαστών είναι από την 8η μέχρι και την 13-14η ημέρα του κύκλου της γυναίκας, για να υπάρχουν αληθή ευρήματα και το στήθος να μην είναι διογκωμένο από την αναμονή της περιόδου.

Γυναίκα που μόλις έχει διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού

Σε αυτή την περίπτωση η μαγνητική μαστογραφία βοηθάει στο να βρεθεί το ακριβές μέγεθος του κύριου όγκου και η ύπαρξη άλλων εστιών. Επιπλέον μπορεί να δείξει αν υπάρχει ταυτόχρονος καρκίνος και στον άλλον μαστό αλλά και να αποσαφηνίσει αν χρειάζεται βιοψία ή όχι.

Μετά από μαστεκτομή ή άλλες επεμβάσεις μαστού

Η ταχεία μαγνητική μαστογραφία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και μετά από κάποια εκτομή καρκίνου στον μαστό. Αυτό γιατί ο ουλώδης ιστός που έχει μείνει μετά από την επέμβαση μερικές φορές φαίνεται σαν νέος καρκίνος στην μαστογραφία. Η μαγνητική τομογραφία μαστού δίνει τη δυνατότητα να διευκρινιστεί αυτό το ψευδές εύρημα. Το αποτέλεσμα είναι να αποφευχθούν κάποιες βιοψίες.

Σημαντικά πλεονεκτήματα της εξέτασης μαστού

  • Η μαγνητική μαστογραφία ανακαλύπτει διπλάσιους καρκίνους σε σχέση με την συμβατική μαστογραφία
  • Είναι εξέταση ικανή να διαγνώσει τον καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο
  • Με την μαγνητική μαστογραφία μικρότερος αριθμός γυναικών υποβάλλεται σε βιοψία, εξαιτίας της εξαιρετικής ευκρίνειας
  • Υπερτερεί από άλλες εξετάσεις στην εύρεση των όγκων, τύπου DCIS

Η ταχεία (Ultra-Fast) μαγνητική μαστογραφία αναμφισβήτητα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στον προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού. Είναι η μόνη που επιτρέπεται με συναίνεση ακόμα και στην εγκυμοσύνη.

Αντενδείξεις

Επειδή ο μαγνητικός τομογράφος δουλεύει με ισχυρό μαγνητικό πεδίο, πρέπει να ενημερώσετε τον ιατρό ή τον ακτινολόγο για απινιδωτές, βαλβίδες καρδιάς, stent αγγείων, ορθοπεδικές λάμες και άλλα μεταλλικά σώματα.

Που γίνεται η ψηφιακή μαστογραφία;

Σε οποιοδήποτε πρότυπο διαγνωστικό κέντρο με τεχνολογία αιχμής όπως η ΚΟΣΜΟΪΑΤΡΙΚΗ! Για μαγνητική μαστογραφία σε τιμές ΕΟΠΥΥ κλείστε ραντεβού!